Dottern (som är glutenintolerant) tyckte att den var riktigt riktigt god medan maken tyckte den var godare än en vanlig. Bra omdömen med andra ord :)
300
g rabarber
100
g smör
2
ägg1½ dl strösocker
1½ dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Topping:
2
msk strösocker2 msk potatismjöl
Smörj
en rund form med smör. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Dela äggen och häll i två olika skålar.
Tillsätt sockret i äggvitorna.
Tillsätt smör, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i skålen med äggulor.
Vispa äggvitor och socker till en tjock smet (inte till hårt skum/toppar).
Vispa äggulesmeten.
Blanda allting försiktigt med en slickepott eller sked.
Häll smeten i ugnsformen.
Häll över rabarberbitarna.
Blanda socker och potatismjöl och strö över.
Grädda i ca 20 minuter (beror på hur stor formen är).
Servera med vispad grädde med vaniljpulver.