Leta i den här bloggen

torsdag 6 december 2012

Glutenfria kanelbrownies - brownies utan mjöl

Brownies utan mjöl, går det - jovisst! De blir lite kletigare men förvara dom i frysen så funkar det bra. Isa tycker att de blev jättegoda!

200 g smör
200 g blockchoklad
4 ägg
3 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
Ev. florsocker
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en liten långpanna 20*30 cm med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull, bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret på svag värme.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  5. Blanda bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner i äggsmeten.
  6. Tillsätt chokladsmeten.
  7. Häll smeten i långpannan.
  8. Grädda i 175 grader i 20 minuter.
  9. Lägg på ett bakplåtspapper ovanpå och fortsätt grädda den i 10 min till (den ska vara lite lös).
  10. Låt kakan svalna. Skär kakan i rutor.
  11. Pudra ev. florsocker över.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar